Ana içeriğe git

MEB ile Protokol İmzaladık

MEB ile Protokol İmzaladık

Kızlar Kodlar - Reeder - MEB logolarıREEDER olarak Kızlar Kodlar Projesi’ni hayata geçirmek için T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Nisan 2022’de bir iş birliği protokolü imzaladık. Protokol çerçevesinde MEB ile birlikte belirlediğimiz Gaziantep, Manisa, Mersin, İstanbul ve Samsun illerindeki 50 Mesleki Teknik Eğitim Okulundaki kız öğrencilerle STEAM - MAKER eğitimlerimiz ile buluşturacağız. MEB uzmanlarının denetiminde hazırlanacak çevrimiçi eğitimlerin ardından başarılı öğrenciler ile yüz yüze atölyeler düzenleyeceğiz. 

Öğrencileri maker kültürü ile tanıştırmak, küresel maker topluluğunun bir parçası olarak 21. yy becerilerini edinmelerini ve bu becerileri kendi başlarına geliştirebilmeleri için gerekli imkanları sağlamayı hedefleyen projemizin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için bu iş birliğinin önemi çok büyük. Bu protokol ile ihtiyaç sahibi öğrencileri belirlemek için gerekli bilgi ve tecrübe MEB tarafından karşılanırken, aynı zamanda MEB’in sağladığı destek ve olanakla proje çalışanlarımız ve eğitmenlerimiz öğrencilerle okul ortamında yüz yüze çalışma imkanı bulacaklar. Projenin sosyal etkisini en üst düzeye çıkaracak olan bu iş birliğinin gelecek yıllarda da sürmesini umut ediyoruz. Bu protokolün imzalanmasında emeği geçen tüm MEB personeline teşekkür ediyoruz. 

Projemiz 2022-2023 eğitim yılı içinde 5 ilde pilot olarak sürdürülecek. Bu iller ve okullar belirlenirken, eğitimlerimize olan ihtiyaç, okullardaki kız öğrenci oranı ve okulların fiziki şartları göz önünde bulunduruldu. Protokol kapsamında, çevrimiçi eğitimler ve yüz yüze atölyelerin ardından istekli ve başarılı öğrencilerimize mesleki eğitim/staj imkânları sağlanacak ve mezun öğrenciler imkanlar dahilinde istihdam edilmesine katkıda bulunulacak.