Ana içeriğe git

Haberler

Sezen Sungur Saral

Sezen abla kızlarla ‘kod’luyor

Türkiye’nin ilk yerli mobil teknoloji fabrikasının kurucusu Sezen Sungur Saral, Samsun’daki fabrikasında yarısından fazlası kadın 450 kişiye istihdam sağlıyor. Yaş ortalaması 26 olan şirketinde yöneticileri de kadınlardan seçen Saral, gelirinin önemli bir bölümünü “Kızlar Kodlar” projesi için harcıyor.


Devamını oku



Kızlar Kodlar

“Reeder ile Kızlar Kodlar Projesi” hedefine ulaştı

Kız çocuklarının kodlama yeteneğini geliştirmek için başlatılan Reeder ile Kızlar Kodlar projesinde bugüne kadar 2.500'ün üzerinde lise öğrencisine eğitim verildi. Projede, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören kız öğrencilere kodlama eğitimleri sağlanarak ekonomiye değer katan sorumlu nesiller yetiştiriliyor.


Devamını oku


Kızlar Kodlar

Reeder ile Kızlar Kodlar projesinin birinci etabı tamamlandı

Reeder ve Mili Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen projede, 50 mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören 12-18 yaş aralığında 2.680 kız öğrenciye ulaşıldı. Öğrencilere reelab.com.tr üzerinden bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik disiplinlerini bütünleşik olarak ele alan "STEAM" eğitimleri verildi.


Devamını oku


Sezen Sungur Saral

"Kızlar Kodlar Projesi” ile 2680 kız öğrenciye kodlama eğitimi

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından imzalanan iş birliği protokolü kapsamında "Reeder ile Kızlar Kodlar Projesi" ilk yılında 2500 öğrenciye ulaşılması taahhüt edilen çevrimiçi eğitimlerle mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören 2680 kız öğrenciye ulaşma hedefini gerçekleştirdiğini açıkladı.

Devamını oku



Sezen Sungur Saral

5 İlde Kızlar Kodlar Projesi Hayata Geçiyor

Türkiye’nin lider yerli akıllı telefon üreticisi Reeder kız öğrencilere yönelik yeni bir proje başlattı. MEB işbirliğiyle hayata geçecek Kızlar Kodlar projesi 5 ilde toplam 2.500 kız öğrenciyi kapsayacak.


Devamını oku


Sezen Sungur Saral

“Reeder ile Kızlar Kodlar Projesi” 2680 kız öğrenciye ulaştı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından imzalanan iş birliği protokolü kapsamında “Reeder ile Kızlar Kodlar Projesi” ilk yılında 2500 öğrenciye ulaşılması taahhüt edilen çevrimiçi eğitimlerle mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören 2680 kız öğrenciye ulaşma hedefini gerçekleştirdi. Bununla beraber 250 öğrenci olarak ulaşılması taahhüt edilen yüz yüze eğitimlerle yaklaşık 278 kız öğrenciye ulaşıldı. Projede, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören kız öğrencilere kodlama eğitimleri sağlanarak ekonomiye değer katan sorumlu nesiller yetiştiriliyor.

Devamını oku


Kızlar Kodlar

‘Kız çocukları gelişirse her şey değişir’

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, kız çocuklarının geleceğin mesleklerinde söz sahibi haline gelmesi amacıyla yürütülen ‘Kızlar Kodlar’ projesinin kapsamının genişletileceğini açıkladı. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Şener, “Bir toplumda kız çocukları daha nitelikli hale gelirse her şey değişir” dedi.


Devamını oku


Sezen Sungur Saral

Geleceğin yazılımcıları kodlamaya başladı

Kız öğrencileri geleceğin başarılı kadın yazılımcıları, mühendisleri ve bilim insanları olmaları için destekleyen “Reeder ile Kızlar Kodlar” projesi kapsamında çevrimiçi eğitimlerle mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören 2 bin 680 kız öğrenciye ulaşma hedefi gerçekleştirildi. Yüz yüze eğitimlerde ise 278 kız öğrenciye ulaşıldı.


Devamını oku


Sezen Sungur Saral

Reeder ile Kızlar Kodlar Proje Lansmanı Gerçekleşti

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından imzalanan iş birliği protokolü kapsamında “Reeder ile Kızlar Kodlar Projesi” hayata geçiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Liseleri’nde öğrenim gören kız öğrencilere eğitim destekleri sağlanarak ekonomiye değer katan sorumlu nesiller yetiştirilmesine katkı sağlanacak.

Devamını oku


Proje Lansmanı basında

Basında "Reeder ile Kızlar Kodlar" Lansmanı

Kızlar kodluyor (Akşam) - Tüketici ilgisini yatırıma yöneltti (Milliyet) - Meslek okullarında Kızlar kodlar programı başlıyor (Nasıl Bir Ekonomi) - Kız çocuklarına kodlama eğitimi (Cumhuriyet) - Kız öğrencilere kodlama eğitimi (Analiz). 

Reeder ve MEB iş birliği ile meslek liselerindeki kızlar kodlayacak (inbusiness.com.tr) - Ekonomiye değer katmak için kızlar kodlayacak (sabah.com.tr) - MEB ve Reeder işbirliği ile kızlar kodlar projesi hayata geçiyor (haberturk.com) - Kız öğrencilere kodlama desteği (hurriyet.com.tr) - Reeder ile Kızlar kodlar projesi (fortuneturkey.com) - MEB ve Reeder "Kızlar Kodlar" projesi ile ücretsiz kodlama eğitimi verecek (donanimhaber.com) - Kız öğrenciler Reeder ile kodlayacak (BTHaber.com) - Reeder'la Kızlar Kodlar projesi hayata geçiyor (maxihaber.com)

Devamını oku



Sezen Sungur Saral

Gerçek bir etki yaratmak istiyoruz

Topluma ve çevreye fayda sağlama hedefiyle gerçekleştirdikleri sosyal projelerde somut çıktılar elde edip gerçek etkiler oluşturmak istediklerini söyleyen Reeder kurucu ortağı Sezen Sungur Saral, küresel bir anlayışla yürüttükleri etki odaklı yaklaşımlarını Fast Company Dergisi'ne anlattı.


Devamını oku



Sezen Sungur Saral

Bizim kızlar yapar

Posta Gazetesi’nden Verda Özer köşesinde ReeDer'ın hikayesini, kurucumuz Sezen Sungur Saral'ın bir kadın girişimci olarak gelecek vizyonunu ve Kızlar Kodlar Projesi'ni yazdı.


Devamını oku



Sezen Sungur Saral

Sezen Sungur Saral: Türkiye'de yerli teknoloji üreten bir kadının ilham veren hikayesi

Kurucumuz Sezen Sungur Saral, Posta Gazetesi’nden Işıl Cinmen’e 22 Mayıs 2022 tarihinde verdiği röportajda ReeDer'ın hikayesini, gelecek vizyonunu ve bir teknoloji alanında bir kadın girişimci olmanın ne demek olduğunu konuştu.


Devamını oku



MEB-REEDER

MEB ile Protokol İmzaladık

REEDER olarak Kızlar Kodlar Projesi’ni hayata geçirmek için T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Nisan 2022’de bir iş birliği protokolü imzaladık. Protokol çerçevesinde MEB ile birlikte belirlediğimiz Gaziantep, Manisa, Mersin, İstanbul ve Samsun illerindeki 50 Mesleki Teknik Eğitim Okulundaki kız öğrencilerle STEAM - MAKER eğitimlerimiz ile buluşturacağız.

Devamını oku